5 vragen aan: Jasmijn Lau

5 vragen aan: Jasmijn Lau

  1. Je hebt jezelf tijdens de Warandeloop geplaatst voor het EK cross op 11 december in Italië door de Warandeloop te winnen! Hoe verliep je race en had je dit resultaat verwacht?

 

Ik was vooraf enorm zenuwachtig. Grete Koens (bondscoach MILA) had mij verteld dat ik gewoon zo snel mogelijk van start naar finish moest zien te komen en dat ik dan misschien geselecteerd kon worden voor het EK. Meestal loop je een cross tactisch en meer voor de winst maar nu moesten we dus vol gas erop en was het gewoon 4km lang doorbeuken. We startte goed en Roos Blokhuis, Veerle Bakker Jasmijn Bakker en ik namen omstebeurt de kop over. Ik vond het echt een geweldig leuke race en we gingen er echt voor als een team.  In het laatste rondje merkte ik dat ik nog wat harder kon dus liep ik weg van de anderen. Het laatste stukje was nog even doorbijten maar heb wel intens genoten ook van alle aanmoedigingen!

 

 

  1. Wat zijn je doelen voor het EK cross?

Ik hoop dat we als team op het EK goed gaan lopen. Ik heb geen idee hoe wij ervoor staan ten opzichte van de Europese meisjes. Veel zijn een stuk ouder maar ik wil gewoon alles eruit halen en dan zien we wel! We hebben er als team in ieder geval heel veel zin in! In het team voor het EK cross zitten ook Merel van der Marel en de zusjes Veerle en Jasmijn Bakker.

Runsupplies EK cross

 

  1. Je traint op Papendal hoe ziet je week er uit?

Naast hardlopen ga ik natuurlijk naar school in Arnhem, ik zit in het 6e jaar van het vwo.  Op dinsdag en donderdag middag heb ik s’middags baantraining en op woensdag doen wij core training onder leiding van Joost Vollaard, die beult ons dan altijd lekker af. Op zaterdag staat de leukste training van de week op de planning namelijk bostraining op Warnsborn. Naast bostraining vind ik duurloopjes doen het leukste wat er is.

 

  1. Wat zijn je plannen voor na het EK?

Na het EK ga ik weer lekker verder met crossen in NL. Soest, Mastboscross en NK cross staan bij mij op de planning! Of ik indoor ga doen weet ik nog niet. Ook wil ik misschien mee gaan doen aan het NK 10km maar dit moet ik nog even goed overleggen met mijn trainer.

 

Runsupplies hardlopen

 

  1. Naast hardlopen en naar school gaan zul je vast nog andere hobby’s hebben. Wat doe je graag in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met vriendinnen zoals shoppen, chillen en nog veel meer. Ik hou erg van koken en bakken dus dit doe ik ook veel.

 

Runsupplies wenst Jasmijn en de andere Nederlandse lopers en loopsters veel succes in Italië! We gaan Jasmijn Lau op de voet volgen tijdens het EK cross in Italie maar ook zeker daarna!!

 

Runsupplies.com

 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »