5 vragen aan: Maureen Koster

5 vragen aan: Maureen Koster

5 vragen aan: Maureen Koster.

 

  1. 2016 heeft voor jou tot nu toe wisselende resultaten gebracht. Een hele mooie 4e plek op het WK indoor, maar een DNS op het EK in Amsterdam en alleen series op de Olympische spelen waren niet waar je vooraf van droomde. Hoe verliep jou seizoen? 

2016 was inderdaad erg wisselend. Na mijn trainingsstage in Zuid-Afrika begon ik aan een goed indoorseizoen dat resulteerde in een 4e plek op de WK indoor. Na dit WK vlogen we direct door naar Flagstaff, Arizona, voor een trainingsstage van 4 weken. Tijdens deze stage heb ik erg goed mijn best gedaan, misschien wel te goed. Bij terugkomst uit Amerika liep ik in eerste instantie een goede 1500m tijdens de FBK games. Daarna volgde weer een trainingsblok, dit baanseizoen heb ik bewust gekozen weinig wedstrijden te doen dit met het oog op de EK en de OS. Door relatief weinig wedstrijden te doen en veel te trainen, raakte ik steeds vermoeider en minder fit. Deze vermoeidheid nam ik hele seizoen mee en dat resulteerde in tegenvallende prestaties.

 

Runsupplies Maureen Koster

 

  1. Je bent een alleskunner, we zien je op de weg, de cross en de baan. Wat is je favoriete onderdeel?

De 1500m. De 1500m is een lastige afstand waarbij je snelheid en uithoudingsvermogen en tactiek getest worden. Dit maakt de 1500m enorm uitdagend! De baan heeft ook mijn voorkeur omdat ik de sfeer in een vol stadion geweldig vind. Ik kan echt genieten van het lopen van een Diamond League. Ik zal mijn eerste Diamond league in Shanghai, maar ook mijn 3:59 race in Monaco, dan ook nooit vergeten. Toch moet ik zeggen dat ik nu ook uitkijk naar het crossseizoen. Ik vind eigenlijk alles leuk!

 

Maureen Koster Runsupplies

 

  1. Over een paar weken is het EK cross in Italie, gaan we je daar zien schitteren?

De EK cross staat ook dit jaar weer op de planning. Vorig jaar werd ik hier 9e en ik hoop dit jaar een aantal plekjes op te schuiven. Na de Warandeloop heb ik een beter beeld van hoe het ervoor staat met mijn vorm en kan ik beter inschatten welke positie realistisch is. Verder is natuurlijk het deelnemersveld en het parcours ook van belang.

 

 

  1. Wat is je favoriete trainingsplek?

Dullstroom Zuid-Afrika. Het is daar heerlijk rustig, de omgeving is prachtig en het weer is zeer aangenaam. Tenslotte is het eten en voornamelijk het vlees erg goed! Aangezien ik in Alphen aan den Rijn woon zijn de opties nogal beperkt en loop ik voornamelijk door de polder. Ik kan dan ook erg genieten van de omgeving tijdens mijn trainingsstages in Zuid-Afrika en Amerika.

 

Maureen Koster Runsupplies atletiek 

 

  1. Wat zou je gedaan hebben als je niet zo hard kon lopen?
    Ik denk dat ik had doorgestudeerd om mijn master in Rechten te halen. Toch vind ik het erg lastig om te zeggen wat ik had willen doen of wil doen na mijn sportcarrière. Momenteel staan de komende 4 jaar volledig in het teken van het hardlopen en denk ik vrij weinig na over mijn carrière na de sport.

 

 

Bekijk: www.runsupplies.com voor meer interessante blogs en goede hardloopproducten.

 

Runsupplies hardlopen

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »