De beste wensen en een gezond en sportief 2017

De beste wensen en een gezond en sportief 2017

De beste wensen voor 2017 en een gezond en sportief jaar!

 

Oud en nieuw is net achter de rug, het moment van terugkijken op 2016 is geweest. Het is nu het moment voor (loop)plannen en goede voornemens te maken. Waarschijnlijk heb je al wat leuke doelen op de planning staan. Van je eerste loopwedstrijd tot aan de marathon. Daarnaast wordt vaker het goede voornemen gemaakt om gezonder te gaan leven. Trainen, voeding, rust, stress en werk zijn enkele factoren welke hierop van invloed zijn. Op een aantal heb je direct invloed, op andere zaken wat minder. Vaak hebben goede voornemens in het nieuwe jaar te maken met (sport)voeding.

 

Het sportvoedingsassortiment van Runsupplies is op dit moment nog beperkt. De komende maanden zal dit verder uitgebreid worden met producten die je kan gebruiken tijdens de inspanning en voor het herstel. Op dit moment ligt de focus op producten welke rondom trainingen en in het dagelijks leven gebruikt kunnen worden. Een goed afgestemd voedingspatroon is van belang om het optimale uit je sportprestatie te halen. Dit is dus niet alleen tijdens het sporten, maar juist ook wat je gedurende een dag eet. Teff inside is een product wat helpt om gedurende de dag de goede voedingstoffen binnen te krijgen. Teff is een grassoort en komt oorspronkelijk uit Eritrea en Ethiopië. De kleinste soort onder de granen, 150 zaadjes teff wegen namelijk bijna evenveel als één korrel tarwe. Doordat de korreltjes van teff zo klein zijn, worden ze in z’n geheel vermalen. Dit verklaart waarom teff zo’n goede voedingswaarde heeft en misschien wel waarom Afrikanen dus zo hard lopen. Teff bevat namelijk naast koolhydraten, veel eiwit, vezel, calcium en ijzer. Uit onderzoek blijkt daarnaast dat het eiwit in teff een perfecte aminozurensamenstelling heeft. Aminozuren zijn de bouwstenen voor het eiwit in je lichaam. Bouwstenen die we nodig hebben voor (spier)weefsel herstel en opbouw.

 

De juiste carbs!

 

Teff bevat koolhydraten met een lage Glycemische Index (GI). Een glycemische wat!? Een lage GI betekent dat de koolhydraten langzaam verteerd worden en de omzetting ervan in glucose (je benzine tijdens je training of wedstrijd) langzaam verloopt, waardoor deze ook traag aan het bloed wordt afgegeven en je hierop dus lang kunt teren. Wanneer je veel snelle koolhydraten eet (uit o.a. snoep, koek of ‘witte’ granen en broodsoorten) reageert het lichaam daarop met een hoge uitstoot van insuline om je bloedglucosepeil zo constant mogelijk te houden. Je krijgt hierdoor in de meeste gevallen een kortdurende energieboost. Tijdens een lange duurtraining of -wedstrijd wil je juist zo lang mogelijk profiteren van je laatste maaltijd. Teff is daarom ideaal om twee tot drie uur voorafgaand aan je training een lekker gerechtje van te maken.

 

teff runsupplies

 

Er zijn drie verschillende Teff inside producten welke op verschillende momenten je prestatie ondersteunen: Teff performance powder recovery, Teff instant duursport during en Teff pannenkoekenmix.

 

 

Voedingswaarde (gram per 100 gram)

Graan (meel)

Energie

Eiwit

Koolhydraten

Vet

Vezel

ijzer (mg)

Teff

390

12

65

2

8

7,6

Tarwe (volkoren)

332

10

62

1,5

11

0,8

Quinoa

392

16

63

7

3,5

7

Haver

390

15

62

7

7,5

4,2

Boekweit

362

11

70

3

5,6

2

 

Doubdle: de functionele frisdrank, het gezonde alternatief.

 

Doubdle is een nieuwe sportdrank/ frisdrank welke binnen onder andere de loopsport snel aan populariteit aan het winnen is. Doubdle is een Oostenrijks product. Het voordeel van Doubdle is dat het uit alleen maar natuurlijk producten bestaat zonder toegevoegde suikers, kleurstoffen of conserveringsmiddelen!! Het is rijk aan vitaminen, mineralen en bevat zeer weinig calorieën 10 blikjes Doubdle 2 blikjes gratis op runsupplies.com met code: crosscircuit.

 

Runsupplies doubdle

 

Wil je hulp of leuke tips om gezonder te snacken of te variëren met sportrepen, bekijk dan het boek Sportables. In dit boek staan zeer veel verschillende (on the go)gezonde snack recepten. Makkelijk te maken en veel informatie over sportvoeding in het algemeen. Wat moet je wanneer eten rondom het sporten en wat zijn dan handige producten. Bestellen kan via Runsupplies.com voor € 29,95.

 

 

 

Wil je graag meer informatie over de producten, twijfel dan niet om contact op te nemen via info@runsupplies.com

Daarnaast kun je de producten testen tijdens de Runsupplies hardloopbeurs in Apeldoorn op vrijdagavond 13 januari 2017

 

Runsupplies

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »