De Buff: De handige hardloop accessoire voor in de winter

De Buff: De handige hardloop accessoire voor in de winter

De bladeren zijn van de bomen, de handschoenen uit de kast en winterbanden onder de auto. De wintermaanden zijn aangebroken en leveren mooie plaatjes op. Instagram, Facebook en Twitter staan vol met sneeuwpoppen, sleeënde kinderen maar ook met kou kleunende mensen. De winter brengt namelijk ook ongemakken met zich mee. Deze week een praktisch product voor tijdens het sporten.

 

Hardloopkleding voor in de winter

De temperatuur daalt en de behoefte aan warmte neemt toe. Toch is het lastig om een kledingkeuze te maken. Ga je voor twee of drie lagen? Geen of wel handschoenen? Ten eerste is de kledingkeuze afhankelijk van het tijdstip waarop je loopt. De ochtendloper treft vaak andere weersomstandigheden dan de middag- of avondloper. Ten tweede is de keuze afhankelijk van het trainingsdoel. Gaat het om een duurloop of intervaltraining? Tot slot is de keuze afhankelijk van de weersverwachtingen. Niet geheel onbelangrijk als je van plan bent te gaan hardlopen.

  

De Buff, super functioneel voor hardlopers en wielrenners

De temperatuur neemt in de loop van de dag toe. De vroege vogels hebben met lagere temperaturen te maken. Buff (een hardloopsjaal) beschermt tegen hevige weersinvloeden zoals kou, wind en regen. Ideaal om te gebruiken in combinatie met het drielagen systeem. Het systeem is gebaseerd op drie lagen. De onderlaag is vaak ademend en houdt de huid droog. Een tussenlaag zorgt voor isolatie en afvoer van transpiratievocht. Tenslotte de buitenlaag die beschermt tegen regen en wind. De middag en avondloper hebben (vaak) met hogere temperaturen te maken en wellicht biedt het tweelagen systeem uitkomst voor hen. Hierbij wordt de tussenlaag weggehaald.   

Buff

 

Buff en intervaltrainingen


Hoewel hardlopen ontspannen en rustgevend moet zijn, kan het in sommige gevallen ook irritaties opleveren. De juiste kledingkeuze bevordert het comfort tijdens het lopen. Een intervaltraining levert een bijdrage tot verbetering van de V02 max. De lichaamstemperatuur stijgt wat invloed heeft op de transpiratie van je lichaam. Het is daarom belangrijk om ademende kleding te dragen. Buff is ontworpen om vocht (zweet) van je huid af te voeren waardoor je koel blijft. Het lichaam moet de energie  namelijk omzetten in de hardloopprestatie en niet naar de koeling van je lichaamstemperatuur.

 

Weersvoorspellingen

Het weer is onvoorspelbaar en check daarom vlak voor vertrek de laatste weersverwachting. Wees voorbereid op datgene wat komt. Sneeuw, regen of harde wind? Bijna iedere broek of jas heeft een rits met daarin ruimte voor accessoires. Ben je niet zeker van je zelf of twijfel je aan de weersverwachting? Neem handschoenen en/of een muts mee. De Buff is compact en onder alle omstandigheden te gebruiken. Ga dus voorbereid op weg met Buff!        

Runsupplies Kerstvoordeel

Sluit het jaar goed af met de feestacties bij Runsupplies. Runsupplies is DE plek voor goedkope hardloop accessoires, sportvoeding & sportdrank, blessure & herstel producten en de Sale. Met onze jarenlange ervaring kunnen wij elke hardloper op maat adviseren en helpen. Vragen? Stel ze aan ons en mail naar info@runsupplies.nl    

 

runsupplies

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »