Hardlopen en ik

Hardlopen en ik

Ik, Evelien, ben geen beginnende hardloper... maar ik vind mezelf ook geen ervaren loper. Ik zit er een beetje tussenin. Officieel ben ik in oktober 2013 begonnen met rennen. En waarom hardlopen? En niet zwemmen, of spinnen... of de sportschool?

 

Een uitdaging gevonden in het hardlopen 

Nou, ik wilde iets buiten doen. Lekker in de buitenlucht, door het bos, de duinen of waar dan ook. En met hardlopen kan dat. Waar je ook bent, in welk land, en in welke weersomstandigheden dan ook. Alhoewel daar misschien de meningen over zijn verdeeld. Spinnen had ik al een keer geprobeerd en die les bleek een regelrechte ramp. Zwemmen, dus water en ik, gaan niet bepaald samen. En de sportschool was niet meer uitdagend genoeg en ik wist eigenlijk niet wat ik moest doen met al die apparaten. Ik wilde eens goed zweten en een hoofd als een tomaat krijgen! En een welverdiende douche nemen en lekker bijkomen van een goede work-out!

 

Verslaafd aan hardlopen

Ik was in het begin wat sceptisch over hardlopen, want waarom zou je zomaar doelloos gaan rondrennen in te strakke, vaak opvallende kleren? Na het aanschaffen van mijn hardloop”gear” ging ik samen met Evy en de hardloop app “start to run” beginnen! Het doel was: de Night run in Haarlem. Sindsdien heb ik aardig wat wedstrijden gerend, waaronder de 4 mijl in Groningen, de Grachtenloop in Haarlem, Velsertunnel Run in Beverwijk, Royal Ten in Den Haag, en de KRAMP-run, georganiseerd door Gertjan Wassink. En ik ben sinds een paar weken lid van een atletiek club. Gezellig en tevens een stok achter de deur!

 

hardlopen

 

Hardlopen is gezond 

Ik vind hardlopen leuk, echt heel leuk. Alhoewel ik soms de nodige weerstand voel om te gaan rennen als het regent, het vriest dat het kraakt, of als ik een mega drukke werkweek heb gehad. Dan is het wel eens lastig om de motivatie te vinden vind ik persoonlijk. Maar er is eigenlijk geen excuus! In Nederland regent het toch bijna 365 dagen per jaar, in de kou rennen is eigenlijk superfijn, en na een drukke week of dag werken is het vaak juist heerlijk om even te ontladen. Ook is het een prima anti-brak middel; mits je het rustig aan doet dan. En oké, als je ziek bent kun je het beter niet doen. Maar wanneer heb je nou echt de griep te pakken? Ik ben erachter dat als ik vaak hardloop, de griep geen kans krijgt om toe te slaan.

 

Eigenlijk alleen maar voordelen dus! Ik zie geen reden om NIET hard te lopen dus. Succes met beginnen en.... oefening baart kunst!

 

Groetjes Evelien

 

KOM NAAR DE HARDLOOPBEURS OP VRIJDAG 16 FEBRUARI IN NIJMEGEN!!
MEER INFORMATIE VIA DEZE LINK.

Runsupplies hardlopen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »