Het voordeel van Blackroll!

Het voordeel van Blackroll!

Wat is het voordeel van een Blackroll?

 

Iedereen kent het gevoel wel, na een zware training de stijve spieren en gewrichten. Veel hardlopers bezoeken regelmatig een fysiotherapeut of sportmasseur om het herstel na een training of wedstrijd  te bevorderen. Dit is erg belangrijk om fit te blijven. Op de dagen dat er geen bezoek gebracht wordt aan deze “herstel specialisten” is het ook belangrijk om aan je herstel en belastbaarheid te werken. De afgelopen jaren zijn de foamrollers steeds populairder geworden. Elke serieuze sportschool, fysiotherapiepraktijk en atleet heeft één of meerdere massagerollen tot zijn beschikking.

 

Waarom een Blackroll kopen?

 

Het mooie van een Blackroll is dat ze goed nagedacht hebben over het zelf kunnen behandelen en mobiliseren van de meeste spieren en gewrichten. In vergelijking met andere merken, welke meestal alleen maar de bekende grote rollen hebben springt Blackroll er uit met het speciale assortiment. Deze grote rollen zijn goed voor het behandelen van de grote oppervlakkige spieren, maar minder geschikt voor de kleinere spieren en gewrichten. Door middel van bijvoorbeeld de Blackroll Duoball of de Blackroll mini kun je veel beter de nadruk leggen op de kleinere en voor lopers belangrijke spiergroepen zoals de kuiten, enkelstabilisatoren en de rug. Zo is de Blackroll Duoball uitermate geschikt voor het masseren van de rugspieren en het mobiliseren van de gewrichten van de rug. De impuls komt hierbij veel lokaler en specifieker aan.

Zeer belangrijke spieren voor hardlopers zijn de bilspieren. Ze stabiliseren de heup en dragen bij aan de voorwaartse snelheid van het hardlopen. Veel hardloopblessures ontstaan door verkeerd gebruik en overbelasting van deze bilspieren. Met de Blackroll Balls kun je deze spiergroep zeer goed behandelen. De Blackrolls zijn daarnaast ook ideaal voor het behandelen van triggerpoints in de spieren. Ook voor minder hardloopspecifieke spieren als de schouder, nek en armspieren kunnen de verschillende varianten van Blackroll helpen om de spanning te verminderen en de gewrichten te mobiliseren.

 

Blackroll Runsupplies

 

Wetenschappelijk onderzoek

Op dit moment wordt er veel onderzoek gedaan naar de effecten van foamrollen op het spierherstel. In de literatuur is er nog veel controversie over het effect van de massagerollen. Er is nog te weinig kwalitatief goed onderzoek om met zekerheid te kunnen zeggen of de zelfmassage technieken wel of niet werken. Daarentegen zijn sporters van alle niveaus in de praktijk erg enthousiast over de effecten en het gebruik van de Blackrolls. Voor de geïnteresseerden hebben we verschillende wetenschappelijke onderzoeken toegevoegd via onderstaande links.

 

1. Verbeteren van mobiliteit, prestatie en herstel 

2. Het effect van de Blackroll mini

3. Het effect op strecthen

4. Overige onderzoeken

 

Kortom, een Blackroll mag niet ontbreken in het assortiment van een serieuze atleet. Het mooie van Blackroll is dat je Duitse kwaliteit krijgt voor een zeer goede prijs. Bestel nu je Blackroll via Runsupplies.com.

 

Video: Hoe gebruik ik een Blackroll?

 

 

Voor vragen over Blackrolls twijfel niet om contact op te nemen met ons via info@runsupplies.com
Wij kunnen je adviseren welke Blackroll het best te gebruiken is voor de verschillende spiergroepen, gewrichten en blessure’s.

 

Runsupplies hardlopen webshopBlackroll kopenBlackroll goedkoop

 

Keep on Rollin (and Running)!!

 

Runsupplies hardlopen

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »