Het voordeel van Sportsbalm

Het voordeel van Sportsbalm

Je kent dat wel, je wil net de deur uitgaan en buiten begint het net te regen. Na al je moed bij elkaar verzameld te hebben neem je toch de beslissing om erop uit te gaan. De eerste kilometers merk je vrij weinig van de regen maar op den duur wordt je steeds natter en koud. Je voelt dat de lol er wel vanaf is en je spieren worden stram. Wist je dat je op het moment van erop uit gaan je beter had kunnen voorbereiden?

 

Helaas is er één ding wat wij niet kunnen beïnvloeden en dat zijn de weersomstandigheden, door je goed voor te bereiden met kleding en schoeisel kan jij je lichaam beschermen tegen weersomstandigheden. Maar vaak is kleding niet genoeg of zorgt juist de kleding voor onaangename schuurplekken of kou doordat het nat blijft. Door je in te smeren met een balsem, lotion of crèmes van Sportsbalm kan je prestatie worden bevorderd en je training worden veraangenaamd. Of het nu warm, koud of regenachtig is onze Runsupplies producten van Sportsbalm hebben ieder zijn karakter. De producten zijn zo ontwikkeld dat het helpt blessures te voorkomen, herstel te beïnvloeden en je training te veraangenamen.

 

Runsupplies Sportsbalm 

 

Met de Red Performance Warming Series worden je spieren beschermt tegen natte en koude omstandigheden. Zo kan het bijvoorbeeld nuttig zijn in de winter tijdens lange afstanden met veel wind of bij een cross waar de omstandigheden nogal nat en blubberig zijn.

 

De rode lijn bouwt zich op qua warmte waarbij Sportsbalm 01 een milde warmte af geeft en geschikt is voor temperaturen tussen de 10-18 graden. De Medium Muscle Balm is geschikt voor temperaturen tussen de 5-10 graden en is al wat sterker van warmteafgifte. De Sportsbalm 03 geeft de meeste warmte en is geschikt voor temperaturen onder het vriespunt.

 

De Yellow Performance Series van Sportsbalm zijn spierverzorgende oliën. Dat betekent dat ze gemakkelijk uit te smeren zijn over je huid. Oliën worden relatief weinig gebruikt tijdens het hardlopen maar kunnen zeker een prestatie bevorderend effect hebben. Daarnaast beschermt het je huid in warme omstandigheden.

 

De gele lijn kent twee oliën. De eerste is de Muscle Energize Oil wat een voorbereidingsolie is voor soepele spieren bij training en sportprestatie in milde en warme weersomstandigheden tussen circa 19 en 30°C. Naast het bevorderen van een doelmatige doorbloeding helpt Muscle Energize Oil melkzuurvorming in de spieren te vertragen.

 

De tweede is de Bronzing Muscle Oil, deze olie geeft naast het effect zoals hierboven genoemd tevens een bruinend en glanzend effect op de huid. Een echte wedstrijdolie: ‘Looking good, feeling good’!

 

Runsupplies Gert Jan Wassink

 

De oliën bevorderen de doorbloeding naar de spieren, het helpt bij vermoeide spieren bij training en het houdt de bloedvaten soepel. Daarnaast vertraagt het de verzuring van de spieren bij training en sportprestaties. De zuurstoftransport wordt bevorderd evenals de afvoer van afval stoffen.

 

Dan kent Sportsbalm nog de meest door ons gebruikte serie, de Green Recovery Series. Deze lotion ondersteunt het herstel van beschadigd spierweefsel na zware inspanning.

 

De Muscle Repair Lotion 01 dringt diep door in de probleemzones en brengt daar de doorbloeding weer op gang. De vocht inbrengende en niet vette Muscle Repair lotion met aloë vera werkt bovendien verkwikkend en verzorgend voor de huid. De Muscel Repair Lotion verzorgt en versoepelt stijve en vastzittende spieren, houdt de bloedvaten soepel en elastisch, versterkt de vaatwanden, verzorging van de huid daarnaast is de lotion niet vet.

 

De Cooling Sos-Gel is de nummer 2 op de lijst. Dit is een intensieve verkoelende en verzachtende massagegel. De gel bevordert de bloedcirculatie en ontspant de spieren. Cooling SOS Gel is ideaal voor de doelgerichte verzorging van vermoeide benen en voeten. De gel is sterk verkoelend heeft een gunstige invloed op de bloedsomloop en helpt bij herstel na een sportblessure van spieren en pezen.

 

De heating SOS-gel is de nummer 3. De gel ontspant de spieren en pezen en heeft een gunstige invloed op de doorbloeding. Heating SOS-gel kan aangebracht worden op specifieke probleemzones. De gel geeft een sterke langdurige verwarming van de probleemzones, is ideaal voor probleemzones met een slechte doorbloeding, zoals onderrug, schouders en nek, bevordert de doorbloeding, helpt bij het herstel na een sportblessure en verzorging van de huid.

 

De laatste van de 4 series is de Sportsbalm Blue Series. Deze serie is een beschermende serie en beschermt de huid tegen wrijvingen tussen huid en kleding. Veel lopers hebben last van schuurplekken onder de oksel of bij de ondergoed rand. Dames hebben veelal te kampen met schuurplekken rondom de bh-rand. Ook zie je bij veel marathonlopers die met een drinkbelt lopen schuurplekken rondom de heupen ontstaan, de belt schuurt en dat voelt absoluut niet aangenaam. De Blue Protection Series is een gemakkelijk hulpmiddel om dit te voorkomen. De

 

Runsupplies sportsbalm

 

Anti Friction - Balm 01 en Crème 02 kunnen op verschillende manier en voor verschillende klachtjes gebruikt worden. De balm wordt veel gebruikt door lopers voor de schuurplekken bij o.a. de liezen, armen en tepels te voorkomen. De Balm is waterbestendig en blijft hierdoor ook werkzaam bij transpiratie en regen. De Crème 02 is door de speciaal geselecteerde ingrediënten is de crème zeer geschikt voor de bescherming en verzorging van de droge en gevoelige huid. Ons advies zou dus zijn de Friction balm tijdens te gebruiken en de crème naderhand.

 

Wij hopen door middel van deze blog je goed te hebben geïnformeerd over de verschillende vormen van balsems, oliën en lotions van Sportsbalm. Ieder zijn eigen karakter en voor gebruik van andere doeleinden. Warme, koude of natte omstandigheden met de Sportsbalm die te verkrijgen zijn op Runsupplies ben je goed voorbereid.

 

Runsupplies, We supply your run!!

Gemert City Run zaterdag 13 mei 2017 www.gemertcityrun.nl

Runsupplies gemert City Run

 

 

Runsupplies sportsbalm

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »