Hoe staat het met de goede voornemens?

Hoe staat het met de goede voornemens?

En hoe staat het ervoor met jouw doelen die je op 1 januari of eind 2016 gesteld hebt?
Eind 2016 schreef ik een blog over het stellen van doelen op voedings- en of trainingsgebied. Doelen stellen en uitdagingen formuleren zorgen ervoor dat jij gemotiveerd blijft en net dat beetje extra kan geven tijdens trainingen. Ik adviseer mijn sporters om regelmatig een momentje voor jezelf in te plannen en stil te staan met hoe het gaat. Doe jij dit wel eens?
Inmiddels zijn we in maart beland en uit ervaring weet ik dat soms de drive om je doelen te behalen ook minder kan worden naarmate het nieuwe jaar vordert. Heb jij dit jaar al stilgestaan bij je doelen en hoe het gaat? Ben je nog net zo gemotiveerd als aan het begin?Plan-do-check-act
Je hebt misschien aan het einde van 2016, begin 2017 nieuwe uitdagingen geformuleerd om van 2017 een topjaar te maken. Dit is heel goed, maar daarbij is het verstandig om regelmatig te evalueren. Zo kun jij voor jezelf bepalen of jij op de goede weg bent om je doelen te behalen die je gesteld hebt. Misschien is door omstandigheden het één en ander verandert waardoor jij je plan moet bijstellen. Als je naar een (groot) doel toewerkt, bijvoorbeeld een halve marathon of een wielerwedstrijd, dan heb je continue te maken met een cyclus van plan-do-check-act (ook wel PDCA-cyclus genoemd). Je maakt een trainingsschema en misschien met een bijbehorend voedingsschema (plan). Vervolgens begin je met de uitvoering (do) en je vorderingen houd je bij in bijvoorbeeld een logboek (check). Aan de hand van je logboek kun je zien hoe het gaat en of je misschien wat moet wijzigen. Zo ja, dan pas je het schema aan en dan begint deze cyclus weer opnieuw.   Houd jezelf scherp
Als je naar een doel (evenement) toewerkt dan is het verstandig om met een trainingsschema te werken. Dit geeft richting aan je doel en een schema kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je door overenthousiasme niet geblesseerd raakt. Het houdt je scherp.
Met deze blog hoop ik je te triggeren en te motiveren mocht je de motivatie kwijt zijn. Hoe sta jij er nu voor? Uit ervaring weet ik dat zo eind februari, begin maart als de zomer nog even duurt de motivatie kan wegzakken. Stel jezelf die vraag eens. Kijk ook goed als het niet zo lekker gaat wat hiervan de oorzaak kan zijn. Is jouw doel nog uitdagend genoeg? Past je trainings- en/of voedingsschema wel bij je (drukke) leefstijl? Neem hier rustig de tijd voor en pas eventueel je schema of doel aan. Blijf gefocust, blijf jezelf uitdagen en stel kleine subdoelen om uiteindelijk je (grote) doel te bereiken.
 


Ik hoop dat jullie nog lekker gemotiveerd aan het werk zijn met je sportieve doelen en niet de motivatie kwijt zijn!
En….nu de paasdagen voor de deur staan een lekker gezond en makkelijk recept voor de paasbrunch

 

Runsupplies.comHummushapjes
Benodigdheden (ca. 10-12 hummushapjes):
Vulling:
3-4 pannenkoeken
1 bakje hummus pompoen
1 klein bakje gerookte kipfiletreepjes (ca. 75-100g)
rucola


schaal of presenteerbord

 

Bereiding:
Zet alle ingrediënten klaar. Mocht je het leuk vinden dan kun je zelf nog pannenkoeken bakken voor de pannenkoekenhapjes. Maar kant-en-klaar is ook een optie, alleen is dit iets minder gezond.
Was de rucola eventueel.
Verdeel de pannenkoeken over een bord(en). Je kunt dit ook achter elkaar beleggen en oprollen.
Verdeel over de pannenkoeken de pompoenhummus. Verdeel hierover de kipfiletreepjes en garneer af met de rucola. Rol de pannenkoeken goed op en snijd in 3 stukken. Zet de pannenkoeken minimaal 1 uur in de koelkast zodat de smaken zich goed met elkaar kunnen vermengen.
Voor het serveren kun je de hummushapjes leuk presenteren op een bord. Strooi er nog wat overgebleven rucola of gehakte noten over.Je kunt variëren met de groenten/vulling van deze hapjes. Gegrilde groenten zijn ook een lekkere combinatie met hummus.
De overgebleven hummus kun je eventueel als dip gebruiken voor stukjes wortel, komkommer, tomaat of paprika.
 

 

Mariska Dute, 31 jaar, is langeafstandsatlete. Ze loopt voornamelijk langere afstanden en loopt in de Nederlandse top mee. Daarnaast is ze afgestudeerd als sportdiëtist. Ze heeft een eigen bedrijf als sportdiëtist, Mariska Dute Voeding, Sport & Advies. Vanuit haar bedrijf begeleidt ze cliënten op gebied van voeding en sport, ontwikkelt ze onder andere recepten, geeft (kook)workshops en adviseert bedrijven op gebied van gezonde voeding. Wil je meer informatie over het aanbod of over wie Mariska is, bekijk dan haar website: www.mariskadute.nl  

 

Runsupplies

 

Runsupplies Predator

 

 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »