Interview met Karin Nieuwenhuijsen winnares van de internationale Warandeloop

Interview met Karin Nieuwenhuijsen winnares van de internationale Warandeloop

Karin Nieuwenhuijsen won afgelopen weekend de korte cross bij de internationale Warandeloop. Een super prestatie, wij stelden de Runsupplies Runningteam atlete 5 vragen over de Warandeloop, wedstrijden en tips voor andere lopers

1. Hoe lang loop je al hard en wat is je favoriete afstand?

 

Ik ben met atletiek begonnen als B-pupil en heb tot mijn 14e alle onderdelen gedaan. Vanaf mijn 14e ben ik gaan hardlopen.

 

Mijn favoriete afstand blijft eigenlijk nog steeds de 800m. Deze afstand is helaas niet heel geschikt voor mijn achillespezen. Door blessureleed ben ik me gaan toeleggen op de 1500m en ik combineer dit met weg/cross, wat uiteindelijk ook harstikke leuk is!

 

 2. Afgelopen weekend won je de korte cross bij de Warandeloop, hoe verliep de race?

 

Wachten, wachten, wachten, toeslaan.

 

De start ging hard en ik liep rond positie 11. Tijdens de 1e ronde kon ik herstellen en tegelijk naar  voren schuiven naar het kopgroepje van 4. Halverwege de 2e ronde zette ik een kleine versnelling in en toen ik de speaker hoorde roepen dat we nog maar met z’n 2en waren ben ik vol gaan sprinten.

Ik had veel power en het gat werd 9 seconden. Mijn droomrace was werkelijkheid geworden, erg gaaf!

 

 3. Hoe ziet de planning er verder uit komende winter?

Ik blijf crossen en denk eraan om ook wat lange crossen mee te pakken. Indoor heb ik 2 jaar geleden van m’n verlanglijstje afgestreept.

 

 4. Wat vind je de leukste training in de week?

Mijn favoriete training is op maandag op ‘Warnsborn Hill’. De training bestaat meestal uit 4x 850 meter en 5x150m, vals plat omhoog. De grootste uitdaging is om technisch goed te blijven lopen (ontspannen/hard).

5. Heb je nog tips voor andere hardlopers?

 

De belangrijkste tip is om beheerst te trainen, liever nog iets te rustig. De magie moet ontstaan in de wedstrijd. Geduld kunnen hebben is erg belangrijk, het gaat namelijk niet altijd zoals je wilt of gepland hebt. Een trainingsschema geeft slechts de richting aan, de daadwerkelijke inhoud bepaal je zelf, durf te variëren en luister naar je gevoel.  Een echte winnaar maakt de juiste keuzes op de juiste momenten.

 

Verder is aandacht voor rust en herstel erg belangrijk, in mijn geval extra belangrijk, omdat ik het lopen combineer met een fulltimebaan.

Herstel haal ik voor een deel uit voeding, ik kies voedzame/energierijke producten en ik zorg ervoor dat ik regelmatig eet. Na een training vul ik meteen aan met sportdrank/voeding. De producten van Peptiplus en Qwin zijn hier bijvoorbeeld erg goed voor.   
Daarnaast beperk ik mezelf nergens in, ik kan goed genieten van ongezonder eten en een wijntje.

Een ander deel van herstel haal ik uit massages. Een goede fysio/sportmasseur of zelf met een Blackroll.

 

Runsupplies

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »