Wie is: Lars van Hoeven

Wie is: Lars van Hoeven

Wie is Lars van Hoeven? Hoe traint hij en waar gaan we hem zien schitteren, je leest het hier!

 

 

In deze nieuwe rubriek stellen we (top)atleten voor. Wie zijn ze, hoe trainen ze en wat doen ze verder nog. Via Runsupplies.com gaan we de komende maanden verschillende atleten interviewen. We beginnen we met Lars van Hoeven, super talent op de 400/ 800 meter en full-time trainend op Papendal.

 

 

  1. Voor het grote publiek ben je misschien nog niet zo bekend, maar wie ben je en wat is je favoriete onderdeel?

 

Mijn naam is Lars van Hoeven en ik ben 17 jaar oud. Sinds mijn zesde doe ik aan atletiek en sinds een jaar of drie geleden houd ik mij vooral bezig met de 400 en 800 meter. Het mooie aan deze afstanden vind ik de combinatie van snelheid en uithoudingsvermogen. Dit maakt het trainen voor de 400 en 800 meter ook zo leuk! Alle facetten komen aan bod in de training.

 

  1. Wat zijn je doelen voor de komende 12 maanden?

 

In het komende jaar wil ik mij verder gaan ontwikkelen in de trainingen en mijn persoonlijke records verbreken op mijn favoriete afstanden. Daarnaast wil ik gaan genieten van al het moois dat sporten mij te bieden heeft, zoals trainingsstages in het buitenland en (hopelijk) internationale wedstrijden.

 

  1. Je traint en woont op Papendal, wat zijn hiervan de voor- en nadelen?

 

Sinds vorig jaar september woon ik inderdaad op Papendal, tot nu toe bevalt het mij heel goed hier! Samen met ongeveer 100 andere sporters onder de 18 jaar uit allemaal verschillende takken van sport woon ik in één gebouw waarin ik mijn eigen kamer heb en we gezamenlijk een woonkamer hebben. Iedereen die hier traint ,van snowboarders tot atleten, hebben dezelfde ambitie: het halen van een Olympische medaille. Dit is wat mij betreft het mooie van Papendal, alles is perfect geregeld (denk aan faciliteiten, fysio en voeding) en iedere dag word ik gestimuleerd om het beste uit mezelf te halen.

 

Het nadeel van het leven op Papendal is dat je soms wel eens vergeet dat er ook nog een wereld bestaat buiten de sport doordat je dag in dag uit met andere sporters om je heen in de weer bent.

Runsupplies Lars van Hoeven

 

  1. Hoe ziet jouw (trainings)week er uit?

 

Maandagmiddag: sprinttraining (mijn favoriete training van de week).

Dinsdagochtend: crosstrainer + core en stabiliteitsoefeningen.
Dinsdagmiddag: Intervallen in het bos.
Woensdagochtend: rustige duurloop over de hei en door het bos.
Woensdagmiddag: krachttraining.
Donderdagmiddag: baantraining bijvoorbeeld: meerdere keren afstanden tussen de 200 en 400 meter loop.
Vrijdagochtend: kracht/core training.
Het weekend bestaat uit het lopen van een wedstrijd of het doen van een looptraining. Tussen mijn trainingen door ga ik nog naar school en hoop ik dit jaar mijn VWO diploma te halen.

 

 

 

  1. Wat doe je naast heel hard lopen en studeren?

           

Naast het sporten ben ik veel bezig met het maken van filmpjes voor op mijn YouTube kanaal en mijn website (www.larsvanhoeven.nl). Deze filmpjes gaan, je raadt het waarschijnlijk al, over mijn trainingen, wedstrijden en mijn andere ervaringen rond de atletieksport.

 

  1. Wat is je eerst volgende wedstrijd?

 

Over twee weken loop ik in Dwingeloo een cross over 1 kilometer, voor mij een perfecte wedstrijd als voorbereiding op het indoorseizoen en misschien een aantal andere crossen!

 

Runsupplies hardlopen

 

Wij wensen Lars veel succes met het behalen van zijn doelen en blijven hem op de voet volgen!

Volg Lars op social media @larsvanhoeven en abonneer je op zijn YouTube kanaal voor leuke vlogs! 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »