• Altijd deskundig advies van:
  • Fysiotherapeut & Atleet Luc Schout en
  • Topatleet & Coach Gert-Jan Wassink
  • Altijd deskundig advies van:
  • Fysiotherapeut & Atleet Luc Schout en
  • Topatleet & Coach Gert-Jan Wassink

Blessures en herstel - blessurevrij hardlopen

Hardloopblessures of sportblessures zijn ontzettend vervelend, daar kunnen wij helaas maar al te goed over mee praten. Vaak zijn hardloopblessures direct te relateren aan overbelasting zoals een achillespeesblessure, shin splints klachten, hamstring overbelasting of heupklachten. Allemaal blessures die bij hardlopers ontzettend veel voorkomen. Runsupplies weet welke producten daadwerkelijk helpen om blessures te voorkomen en preventief ingezet kunnen worden om lekker te blijven hardlopen

Blessure & Herstel

Sorteren op:

Foamrollers, rol je triggerpoints weg

Runsupplies levert tal van hardloop accessoires om hardloop blessures te voorkomen. Onze foamrollers van Blackroll zijn zeer divers en van hoogwaardige kwaliteit. Anders dan andere foamrollers kom je met de Blackroll Duoball en de Blackroll Ball veel dieper in de spieren zodat je die vervelende spierknopen, ook wel triggerpoints, feilloos kunt weg rollen.

Compressiekousen

Compressiekousen zijn nog steeds enorm populair onder hardlopers. Compressiekousen bieden comfort en geven de spieren aangename compressie om bijvoorbeeld spierscheurtjes te voorkomen en doorbloeding te optimaliseren. De compressiekousen van Herzog zijn er in de soorten met voet (sok) en de soort zonder voet, ook wel compressie tubes genoemd. De compressiekousen helpen bijvoorbeeld erg goed tegen shin splints klachten en achillespees blessures. De Strassbourgsok die u vindt in ons assortiment is een wat minder bekende jonge onder de blessurepreventie maar zeer effectief.

De Strassbourgsok is uitermate geschikt wanneer je achillespeesklachten of een hielspoor blessure hebt. De Strassbourgsok helpt doordat er langdurige rek ontstaat op de kuit, achillespees en peesplaat tijdens het slapen. De voet wordt 's nachts in een gehaakte positie gedwongen en zo wordt een lichte rek op de peesplaat uitgeoefend. Dit voorkomt dat de kuitspier verkort en verkleving van peesweefsel optreedt. Ook wordt vorming van kalkweefsel tegengaan. Wil je ook in het dagelijks leven je achillespees rust geven, koop dan een hakverhoging om je hiel iets op te lichten en je achillespees minder onder de druk te zetten.