• Altijd deskundig advies van:
  • Fysiotherapeut & Atleet Luc Schout en
  • Topatleet & Coach Gert-Jan Wassink
  • Altijd deskundig advies van:
  • Fysiotherapeut & Atleet Luc Schout en
  • Topatleet & Coach Gert-Jan Wassink

Trainingsstage


April is de maand dat een groot deel van de top van de Nederlandse hardloopwereld naar het buitenland vertrekt. Maar waarom verlaten ze het mooie Nederland? Ook Runsupplies atleet Gert Jan Wassink en fysiotherapeut Luc Schout hebben Nederland verlaten.

Waarom naar het buitenland?

Veel atleten zoeken de warmere Zuid-Europese oorden op in de maand april. Monte Gordo en Vila Moura worden ook wel het Benidorm van de atletiek genoemd. Er zijn een aantal belangrijke redenen waarom de lopers naar het zuiden vertrekken. In Spanje, Italië en Portugal zijn de weersomstandigheden in april vaak beter dan in Nederland. Met een tempratuur tussen de 15-25 graden is dit ideaal om in te trainen. Dit in combinatie met de mooie natuur maakt het ideaal om op trainingskamp te gaan. Daarnaast is het ideaal om uit de verplichtingen van het dagelijks leven te kunnen stappen en een korte periode alleen op het hardlopen te kunnen focussen. Hierdoor kan er extra energie in het trainen gestopt worden of meer rust gepakt worden. Het ritme van veel atleten bestaat dan ook uit niet veel meer dan slapen, trainen en eten. Een trainingsstage hoeft niet alleen voor topatleten goed te zijn. Voor elke (fanatieke) hardloper is het goed om te ervaren wat het met je lichaam en prestatie doet om een aantal dagen alleen maar met trainen bezig te kunnen zijn. Naast dat het heerlijk is om alleen maar met sport bezig te zijn is het mentaal ook lekker om verder nergens anders mee bezig te zijn. Maar waar gaan de echte toppers dan naartoe?

Waar trainen de toppers?

De topatleten zoeken naast de rust en het goede weer ook nog de hoogte op om een extra trainingsprikkel te creëren. In Europa is het in deze periode nog te koud waardoor de kans op 2000m hoogte nog te groot is op sneeuw. Atleten zoeken het daarom buiten Europa om goede trainingsomstandigheden te kunnen vinden. Populaire plekken onder topatleten zijn Potchefstroom en Dullstroom in Zuid-Afrika, Iten en Eldoret in Kenia en Boulder en Flagstaff in Amerika. Deze unieke plekken zijn een verzamelplek voor de internationale topatleten. Runsupplies topatleet Gert Jan Wassink verblijft momenteel in Flagstaff. Een unieke plek zo’n 100 kilometer van de Grand Canyon. De enorm grote bossen en de goede faciliteiten maken dit de perfecte locatie voor hem om zich voor te bereiden op het zomerseizoen. Het is daarnaast enorm inspirerend en leerzaam om met vele andere internationale toppers samen te kunnen trainen. Deze trainingsstages zorgen ervoor dat Gert Jan zich optimaal kan voorbereiden op de zomer en net die paar procent beter kan presteren in de wedstrijden.

De Runsupplies tip is dan ook om met je loopmaatjes op trainingsstage te gaan en te ervaren hoe lekker het is om volledig te kunnen focussen op de leukste hobby die er is! Boek dus je trip naar die mooie plek en train als een echte topper en ervaar wat het met je hardloopprestatie doet!

We Supply Your Run

Trainingsstage

Sorteren op:

Er zijn momenteel geen producten beschikbaar