• Altijd deskundig advies van:
  • Fysiotherapeut & Atleet Luc Schout en
  • Topatleet & Coach Gert-Jan Wassink
  • Altijd deskundig advies van:
  • Fysiotherapeut & Atleet Luc Schout en
  • Topatleet & Coach Gert-Jan Wassink

unsupplies Runningteam atleet Gert Jan Wassink is in voorbereiding op de Warandeloop van Tilburg. Hoe ziet een trainingsweek van Gert Jan eruit in aanloop naar dit belangrijke kwalificatiemoment. Lees het in de trainingsweek van Gert Jan Wassink.

Biografie Gert Jan Wassink:

5km: 13.47
10km: 29.27
Halve Marathon: 1.04.02
Marathon: 2.17.34

Maandagochtend:

Maandagochtend start ik de dag met een rustige duurloop van 45 min op 13, 14, 15kmpu. Dit doe ik voor mijn ontbijt.

Maandagmiddag:

Op maandagmiddag doe ik of een duurloop van 75 min met daarin 30 minuten progressief van 15kmpu naar 18kmpu. Aansluitend doe ik nog vaak enkele versnellingen van 100 meter op techniek. Als ik een wedstrijd heb gelopen op de zondag of zaterdag doe ik de maandag vaak een rustige duurloop en enkel 1 wat langere rustige training.

Dinsdagochtend:

Dinsdagochtend start ik de dag met een rustige duurloop van 45 min op 13, 14, 15kmpu. Dit doe ik voor mijn ontbijt.

Dinsdagmiddag:

De dinsdag middag staat vaak in het teken van langere aerobe blokken. Dit kan variëren van 5x6 min, 3x10 min maar ook in mijn marathonvoorbereiding bijvoorbeeld 4x3km of 4x5km blokken. Altijd loop ik ruim in en uit en doe ik loopscholing voordat de training begint. Ik eindig de loopscholing en warming up met enkele versnellingsvormen. De snelheden die ik tijdens de intervaltraining loop variëren vanaf 17kmpu tot en met 19kmpu.

Woensdagochtend:

De woensdag ochtend staat in het teken van herstel. Ik loop dan vaak een mooie route door het bos van ongeveer 20 a 25km op 14 a 15kmpu.

Woensdagavond:

Op woensdagavond doe ik mijn krachttraining onder leiding van mijn fysiotherapeut van Arnhem west fysio. De training heet Gold medal fit training en bevat veel aandacht voor corestability maar ook krachtoefeningen met bijvoorbeeld kettlebells. Zeer gevarieerd en zeer nuttig!

Donderdagochtend:

Donderdagochtend start ik de dag met een rustige duurloop van 45 min op 13, 14, 15kmpu. Dit doe ik voor mijn ontbijt.

Donderdagmiddag:

De donderdag training varieert van kortere tempo’s of vo2max trainingen maar kan ook een kopie zijn van de dinsdag training. Dit ligt heel erg aan de periode waarin ik zit. Train ik voor een marathon dan bevat deze training langere blokken, train ik voor snelheid en de baan 5000 meter dan kan deze training in de zomer ook een lactische training zijn. Eén van de training die ik graag doe is 30x45sec vlot met 15 sec doorjog pauze, of 1600 -1200 - 800- 400 meter op 5000 meter tempo.

Vrijdag

De vrijdag is mijn rust dag op loopgebied, vaak doe ik nog wel corestability of train ik alternatief. Bijvoorbeeld wielrennen, mountainbiken, zwemmen of op de crosstrainer. Maar ik probeer altijd veel rust te pakken.

Zaterdagochtend:

Op de zaterdag ochtend staat er altijd een bostraining op het programma, meestal doe ik deze op Warnsborn. De training is vaak een combinatie van aeroob richting anaeroob werk. Vaak staat de volgende training op het programma 4x6min en 3x3minuten van 17-18pu naar 19a 20 kmpu. Zaterdagochtend is mijn favoriete dag om te trainen, heerlijk in het bos in een prachtige omgeving.

Zaterdagmiddag:

Zaterdagmiddag loop ik net voor het avond eten nog even een klein stukje heel rustig 12 a 13kmpu meestal loop ik 45 minuten en ga ik daarna nog even wat lenigheid doen. Daarna is het lekker uithangen op de bank en geniet ik van mijn zaterdag avond.

Zondag:

Zondag is de dag van de lange duurloop ik vind het heerlijk om te struinen door de bossen rondom Apeldoorn. Regelmatig ga ik de deur uit zonder plan maar loop ik gewoon lekker. Wel loop ik altijd rustig maar de afstand varieert van 20 tot soms wel 35 km. Heerlijk genieten van de natuur!

Bijna voor elke training doe ik een x aantal oefeningen die ervoor zorgen dat ik mijn spieren activeer en mijn rug soepel heb. Dit voorkomt bij mij blessures en ik zorg dat ik daardoor goed en lekker ontspannen de training begin.

We Supply Your Run

De trainingsweek van Gert-Jan Wassink

Sorteren op:

Er zijn momenteel geen producten beschikbaar