• Altijd deskundig advies van:
  • Fysiotherapeut & Atleet Luc Schout en
  • Topatleet & Coach Gert-Jan Wassink
  • Altijd deskundig advies van:
  • Fysiotherapeut & Atleet Luc Schout en
  • Topatleet & Coach Gert-Jan Wassink

Drinken tijdens het hardlopen

Het wordt de komende dagen warm, drinken is dan enorm belangrijk tijdens het sporten. Als je langer dan 45 minuten gaat hardlopen is het aan te raden om te drinken. Lees hieronder de tips van marathonloper Gert Jan Wassink hoe je het beste drinken mee kan nemen tijdens het hardlopen.

De meerderheid van de recreatieve lopers loopt ermee hard, de drinkbelt!! Ook wel drinkgordel of heuptas voor hardlopers genoemd. Zo’n belt is harstikke praktisch en super handig maar ik kan me voorstellen dat je door de vele drinkbelts niet weet welke je moet kiezen. Nu er een paar grote marathon voor de deur staan hoop ik je met deze productreviews hier wat meer informatie over te kunnen geven. Want zo’n drinkbelt is super makkelijk.

Laten we eerst beginnen met het waarom. Waarom koop je een drinkbelt? De drinkbelts van 10 jaar geleden die alleen wat ruimte voor wat flesjes hadden zijn allang verleden tijd. Tegenwoordig is het leven een stuk hectischer, hebben we minder tijd om te trainen en proppen we onze trainingen tussen allerlei afspraken door. Dan wil je natuurlijk niet hoeven nadenken! Waar laat ik mijn sleutels? Of waar laat ik mijn mobiel? Hoe neem ik mijn gelletje mee tijdens het lopen?

Daarnaast leven we in het selfie tijdperk en een lekker run zonder een selfie onderweg of aan het einde kan je bijna niet meer bedenken. Je wilt immers anderen ook laten zien dat je een gezonde levensstijl hanteert en je trainingen delen met je trainingsmaatjes, vrienden en vriendinnen.


Top dus zo’n belt want naast opbergruimte voor sleutels en je mobiel kan je ook nog eens jezelf helemaal gehydrateert houden tijdens het lopen. Als hardloopcoach en topatleet vind ik het vaak onbegrijpelijk dat lopers helemaal niets tijdens hun training drinken. Als ik zelf op pad ga voor een duurloop langer dan 75min neem ik altijd drinken mee. Ook als het koud is verlies je vocht en moet je dit aanvullen. Ik loop dan vaak met een camelbag die goed en comfortabel op mijn rug zit of eigenlijk als een vest draag en daar totaal geen last van heb.Want hydratatie is essentieel tijdens het sporten om je prestatieniveau niet te doen afnemen. Ik kan hier een heel technisch verhaal ophouden maar iedereen weet dat je zweet, veel vocht en daarmee zouten en mineralen verliest en daardoor je vocht moet aanvullen. Je organen zijn je beste vrienden want zij houden je systemen opgang en deze vrienden functioneren het best in een lekker bad water. Dit wetende is het heel logisch direct je vocht aan te vullen en dus ook nog een klein beetje sportdrank met extra zouten en mineralen toe te voegen. De isoactive van Powerbar is daarvoor zeer geschikt door de poeder vorm kan je het op een goede manier aanlengen met water en krijg je geen zoete troep. Vul ook direct na je training je vocht weer aan, kies dan voor een gezonde drank…bijvoorbeeld Doubdle.


Drinken tijdens het hardlopen

Sorteren op:

Er zijn momenteel geen producten beschikbaar