• Altijd deskundig advies van:
  • Fysiotherapeut & Atleet Luc Schout en
  • Topatleet & Coach Gert-Jan Wassink
  • Altijd deskundig advies van:
  • Fysiotherapeut & Atleet Luc Schout en
  • Topatleet & Coach Gert-Jan Wassink

Hardlopen in Valencia

De wind in mijn haren, zonnetje hoog aan de hemel, zeer aangename temperaturen... Valencia is met haar bruisende en bloeiende Turia park een waar hardloopparadijs! Omdat ik vijf maanden in het prachtige en hardloopvriendelijke Valencia heb gewoond, heb ik regelmatig wat rondjes kunnen maken. Hieronder lees je waarom ik het hardlopen in Valencia zo'n succes vind!

Prachtige natuur in het Turia park

Een beetje vanzelfsprekend misschien, maar hardlopen doe ik toch echt het liefst door het fijne Turia park in Valencia. Het is een heerlijk uitgestrekt park van negen kilometer lang met een divers aanbod aan prachtige bomen, planten en bloemen. En je kunt er tijdens het hardlopen lekker mensen kijken. Wist je dat deze 'groene strook' er trouwens vroeger heel anders uitzag? De Turia was een rivier, maar na een heftige overstroming in 1957 is de rivier omgelegd en kwam er uiteindelijk dit park voor in de plaats. Tijdens het sporten zie je vrolijke bloemen, kleurrijke bomen en echte Valenciaanse sinaasappels. Al lopend kijk ik altijd mijn ogen uit!

Perfecte plek voor je avondrondje

Overdag is het met 300 zonnige dagen in Valencia vaak lekker warm. Als ik ga lopen maak ik het liefste 's avonds een rondje, dan voel je nog steeds de aanwezigheid van het zonnetje, maar is het ietsje koeler. Valencianen zijn erg sportief en gaan in de avond vaak naar de sportschool of een stuk hardlopen. Grote kans dus dat je samen met de locals loopt! Erg fijn vind ik ook dat de paden overal verlicht zijn.

Waterpunten in het Turia park

Welke afstand je ook wilt lopen, je kunt altijd in het Turia park terecht! Ik loop altijd het '5k circuit', een speciaal hardlooppad die om de 100 meter aangeeft welke afstand je al hebt gelopen! Loop je graag tien kilometer?

Het Turia park is negen kilometer lang dus ook dan kun je hier perfect je hardlooprondje doen! Ook zijn er om de zoveel meter waterpunten in het Turia park te vinden, erg handig!

Hardloopwedstrijden in Valencia

Lijkt het je leuk om mee te doen aan een hardloopevenement in Valencia? Er worden regelmatig hardloopwedstrijden in het Turia park georganiseerd! Bijvoorbeeld de tien kilometer of de halve marathon. Je loopt langs de Stad van Kunst en Wetenschap, door het centrum en langs het strand. De 42 kilometer is de perfecte manier om tegelijkertijd de stad van dichtbij te leren kennen!

Sporten in het Turia park

Lijkt het je naast hardlopen nog leuk om andere sporten te beoefenen? Of dit nou fitness, yoga of voetbal is: je kunt in het Turia park bijna alles! Overal in het Turia park zijn sportattributen of bankjes te vinden. Dus je kunt je na je hardlooprondje – als je nog energie over hebt – nog even opdrukken, squats doen of je benen trainen. Ook worden er regelmatig yoga lessen in het park gegeven. Zo vertrek je weer helemaal zen naar Nederland!

3 tips om hardlopen in Valencia een succes te maken

- Een sportieve zonnebril of pet is geen overbodige luxe als je tijdens de zonsondergang rent, de zon kan namelijk erg fel zijn;

- Lijkt het je naast het Turia park leuk om nog meer van de stad te zien? Ciudad del Running heeft een erg handige app met nog meer fijne hardlooproutes!

- Neem je identiteitskaart mee tijdens het hardlopen! Dan kun je je altijd identificeren, mocht het nodig zijn.


Hardlopen in Valencia

Sorteren op:

Er zijn momenteel geen producten beschikbaar