• Altijd deskundig advies van:
  • Fysiotherapeut & Atleet Luc Schout en
  • Topatleet & Coach Gert-Jan Wassink
  • Altijd deskundig advies van:
  • Fysiotherapeut & Atleet Luc Schout en
  • Topatleet & Coach Gert-Jan Wassink

Naast verstandig en gevarieerd trainen is een goed herstel uitermate belangrijk. Vaak ligt de nadruk op de trainingsprikkel zelf om sneller te worden. Maar om na je training weer een goede volgende training te kunnen doen is het belangrijk om actief aan je herstel te werken. Na een lichte training is dit natuurlijk makkelijker dan na een zware training. Na een zware training is het extra belangrijk om je lichaam zo goed mogelijk te behandelen. Dit begint al direct na de training.

Je kan beginnen met het verloren vocht gedurende een training, wat onder andere afhankelijk is van de intensiteit van je training, temperatuur en persoonlijke eigenschappen. Dit vochtverlies kan oplopen tot 2 liter per uur. Je kan je voorstellen dat dit moeilijk bij te drinken is tijdens een training. Daarom is het belangrijk om een nauwkeurig samengestelde sportdrank te gebruiken om niet alleen het vocht, maar ook de mineralen, koolhydraten en andere belangrijke voedingstoffen zo goed mogelijk aan te vullen. Daarnaast is het belangrijk om binnen 15-30 minuten 20 gram eiwitten binnen te krijgen. Dit is nodig om je spieren en pezen goed te laten herstellen. Hoe sneller je de eiwitten binnen krijgt des te eerder kan het herstel gaan beginnen.

Wat makkelijk en lekker is om te gebruiken is de Teff recovery. De Teff recovery mix bevat per 100 gram ruim 21 gram aan eiwit. Als je Teff mix combineert met melk wordt het eiwitgehalte hoger. Hierdoor is er dus relatief minder Teff mix nodig. Daarnaast is de samenstelling van deze Teff mix zo dat als je het combineert met water of een vruchtensap het ook al perfect te gebruiken is tijdens een inspanning.

Blackroll

Naast voeding wordt massage ook veel gebruikt voor het spierherstel. Waar je eiwitten en vocht zo snel mogelijk na de inspanning moet nemen kun je met een massage beter iets langer wachten. Sinds een aantal jaar is de thuismassage door middel van een foamrol zeer populair geworden. De foamrollen zijn vooral bekend in de grote ronde vorm. Deze rol is ideaal voor de grotere spieren zoals de quadriceps en hamstrings. Als je echter de (voor hardlopers belangrijkere) kuit-, bil- en rugspieren wil masseren is de grote rol minder geschikt. Binnen de topsport en fysiotherapie is de Blackroll al erg populair. Blackroll heeft verschillende massagerollen ontwikkeld. Zo is er de Blackroll Duoball welke door zijn vorm ideaal is voor het behandelen van de rug, bil en kuitspieren. De dieptewerking van deze Duoball is veel beter dan de grote foamrol. De twee ballen die eraan zitten maakt de Duoball ideaal in het gebruik om triggerpoints te behandelen. Naast de Duoball is ook de Blackroll mini enorm populair onder hardlopers. Door zijn kleine vorm is hij goed te gebruiken voor de kuitspieren, de voetzool en spieren aan de voorkant van het onderbeen. Heb je wat vaker last van triggerpoints of stijfheid in de bilspieren of klachten onder je voet dan is de Blackroll ball een goede optie. In verhouding tot de originele foamrollen zijn de Blackrolls een stuk kleiner en lichter wat ze ideaal maken om ook mee naar trainingen, wedstrijden en op reis te nemen. De prijs varieert bij Runsupplies afhankelijk van het model van € 9,95 tot €39,90. Daarnaast zijn ze in allerlei leuke kleurtjes verkrijgbaar.

Sportbalm

Als toevoeging op dit spier en peesherstel door middel van de Blackroll heeft Sportbalm verschillende oliën om de belastbaarheid van de spieren en pezen te optimaliseren. Sportbalm heeft 3 lijnen performing, recovery en protection. Afhankelijk van het moment kun je bekijken welke type Sportbalm het meest geschikt is. In koude en regenachtige omstandigheden kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een van de warming performance oliën. Na de inspanning of in het geval van een blessure is de recovery lijn van Sportbalm beter geschikt. Heb je daarnaast vaak last van schuurplekken tijdens het hardlopen of blaren, dan is de recovery serie van Sportbalm ideaal. De antifriction creme en balm zorgen ervoor dat de wrijving tussen de huid en kleding verdwijnt waardoor die pijnlijke en vervelende schuurplekken verleden tijd zijn.

Trainen is erg belangrijk, maar om die topprestatie te kunnen leveren en belangrijker nog om fit te kunnen blijven zijn dit een aantal factoren waar je zelf invloed op hebt om nog meer plezier uit je sportprestatie en sportcarrière te halen. Bekijk de website van Runsupplies om meer informatie over de verschillende producten te kunnen vinden.

We supply your run!

Vergroot je trainingseffect na de training

Sorteren op:

Er zijn momenteel geen producten beschikbaar