• Altijd deskundig advies van:
  • Fysiotherapeut & Atleet Luc Schout en
  • Topatleet & Coach Gert-Jan Wassink
  • Altijd deskundig advies van:
  • Fysiotherapeut & Atleet Luc Schout en
  • Topatleet & Coach Gert-Jan Wassink

Als ik ren, heb ik nooit echt een doel. Ik ren omdat ik in mijn zogenaamde hardloop-roes wil raken. Ik ren omdat ik het gevoel van een kloppend hart en een zwetend en hard-werkend lichaam wil ervaren. Alles wordt één geheel, vaak na een kilometer of 2. Dit is uiteraard bij iedereen anders, maar vaak hoor ik van andere mede-hardlopers dat de eerste kilometer nooit als heel prettig wordt ervaren.Maar als je het gevoel dan eenmaal hebt... en je benen voelen goed; dan heb je een goed rondje te pakken!Vraag is dan, waar ga je heen? En hoe lang ren je?Ik kies vaak vlak voordat ik ga rennen een beetje mijn route uit. In mijn hoofd. Niet zo moeilijk, met een enorm bos als achtertuin.Soms wijzig ik de route op het laatste moment. Beetje om het spannend te houden, want wat kan er misgaan?

In geval van nood heb ik Google Maps op mijn telefoon, maar ik pak dit hulpmiddel er steeds minder bij. Zolang ik overdag ren, is er niks aan de hand. Want ‘s avonds, in de winter, ren ik liever niet. Dan heb ik de optie om op de baan te trainen samen met de atletiek groep. In de zomer is het een ander verhaal, dan vind ik het fijn om te rennen nèt voordat de schemering valt, en het koeler wordt. Of als de zon net op is, ook zo heerlijk. Ook ben je in de zomer in principe nooit alleen, de hele wereld lijkt dan ineens te gaan hardlopen.Hoeveel kilometer ren ik dan?Dat ligt aan m’n bui.

Als mijn benen goed zijn en mijn humeur ook, dan kan ik wel 6 tot 7 kilometer rennen. Maar ik ga toch vaak tot de 5 kilometer. Die afstand ken ik, en kan ik. Nu heb ik vorig jaar in m’n eentje 10 kilometer gerend, voor het eerst. Dit viel me heel erg mee! Grappig dat je lichaam na een bepaald aantal kilometers gewoon “gaat”. Je maakt een soort doorstart en kan het zo gek mogelijk maken. De 10 kilometer heb ik sindsdien niet meer gelopen en hij staat op mijn to-do lijst voor 2018. Want ik heb nu het gevoel dat ik meer kan, ik voel dat ik mezelf ook meer mag uitdagen. De eerste 8 kilometer wedstrijd heb ik toevallig zondag 4 februari gerend; de Acht van Apeldoorn. Dat ging super! Nu nog een mooi 10 kilometer rondje vinden, want dat vind ik ook vaak een leuke bezigheid: routes van een bepaalde afstand vinden. En meestal op goed geluk! Ik heb nu een aantal routes in het bos waarvan ik weet hoelang ze ongeveer zijn. Zo kan ik er een stukje afsnijden of juist aanplakken, superhandig!Tot zover mijn indeling wat hardlopen betreft.

Tegenwoordig ren ik vaak met mijn hardloopgroep en ik voel dat dit mij erg stimuleert om sneller te rennen.Ik geef nèt een stukje meer dan als ik alleen ren. Hierbij raad ik het dus iedereen aan! Het is een stok achter de deur en ook erg gezellig. Ik vind het ook fijn dat ik zelf kan beslissen om veel of weinig te gaan kletsen tijdens de training, of pas op het einde bij de koffie. Lekker opwarmen, in de winter dan, in de warme kantine.Veel loopplezier!We supply your run!

Waar ren ik vandaag heen?

Sorteren op:

Er zijn momenteel geen producten beschikbaar