• Altijd deskundig advies van:
  • Fysiotherapeut & Atleet Luc Schout en
  • Topatleet & Coach Gert-Jan Wassink
  • Altijd deskundig advies van:
  • Fysiotherapeut & Atleet Luc Schout en
  • Topatleet & Coach Gert-Jan Wassink

Zwangerschap en hardlopen: Producten voor de toekomstige moeder!

De zwangerschapsperiode staat vol prachtige momenten die jij je hele leven meeneemt en zal koesteren. Wij als team Runsupplies willen je alvast een hele fijne tijd wensen en hopen dat onze producten een bijdrage leveren aan je veranderende leven. 

Wij zijn er ook van bewust dat je graag fit en gezond wilt blijven tijdens je zwangerschap want je eigen fitheid betekent ook een fit kindje. Daarom hebben wij een speciale pagina op onze webshop ingericht met producten voor de toekomstige fitte moeder. Onze producten zijn gezond, veilig en dragen bij aan je vitaliteit.

''De zwangerschapsband geeft mij ondersteuning tijdens het sporten. Zo kan ik mijzelf fit houden tijdens mijn zwangerschapsperiode''. Floor Balk blogger

Blogs en Tips Zwangerschap

Floor Balk is een fanatieke hardloopster en lid van het Runsupplies Runningteam. In een reeks blogs omschrijft ze haar ervaringen met zwangerschap en hardlopen.

  • Fit zwanger, zwanger fit!
  • De zwangerschapsband.
  • Sporten na de bevalling!

Zwangerschap

Sorteren op:


Omega 3 (visolie) & Vitamine D

Omega 3 is belangrijk voor de ontwikkeling van met name de hersenen en het zenuwstelsel van de foetus. Omega-3-vetzuren vind je met name in vette vis, zaden en noten, maar je kunt ook een supplement nemen. Positief effect bij minimale inname van 250 mg EPA en DHA per dag. Een tekort aan Vitamine D kan de kans op zwangerschapsdiabetes en -vergiftiging en een te laag geboortegewicht bij je kindje vergroten. Gebruiksadvies: 1 tablet per dag met een ruime hoeveelheid water innemen. Bij voorkeur tijdens of na de maaltijd.

Compressiekousen Zwangerschap ter voorkoming van spataderen

Spataderen zijn opgezwollen bloedvaten die blauwpaars door de huid schijnen. Deze zitten bijna altijd op de benen. Spataderen kunnen tijdens de zwangerschap ontstaan of erger worden. Dit komt omdat de zwangerschapshormonen ervoor zorgen dat de wand van de aderen in de benen slapper wordt. Compressiekousen helpen om spataderen te voorkomen. De compressiekousen geven je de compressie die nodig is om je vaten te ondersteunen en je bloedsomloop te bevorderen.

Onze compressiesokken bieden je peesplaat extra ondersteuning. Tijdens de zwangerschap worden, door de veranderende hormoonhuishouding, je pezen weker. Het risico op voetklachten is daarom hoger. De compressiesokken zorgen voor een aangename steun van je voet en helpen afvalstoffen en vocht uit je voeten weg te werken.

Sportvoeding zwangerschap

Gezond en gevarieerd eten helpt om je lichaam startklaar te maken voor een zwangerschap. Maar ook tijdens je zwangerschap is essentieel dat je de juiste voedingstoffen binnen krijgt. Als je gevarieerd eet volgens de Schijf van Vijf, dan krijg je genoeg voedingsstoffen binnen, zoals eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen. Maar sommige producten kunnen je hier ook een handje bij helpen. Zoals Teff, een bijzonder mooie graansoort boordevol energie, voedingsstoffen en vitamines. Ook bevat Teff veel ijzer zo verklein je tijdens je zwangerschap bloedarmoede.

Ons assortiment, onze visie

Wellicht ben je voor het eerst op onze webshop en ken je onze visie niet maar wij vinden kwaliteit belangrijk. Dat betekent ook dat ons assortiment wellicht niet even breed en groot is als andere webshops maar wij weten dat onze producten werken en bijdragen aan een fijn sportief leven. Veiligheid is daarom belangrijk en wij proberen door middel van onze blogs en informatie pagina's je zo goed mogelijk van allerlei informatie te voorzien. Want tja, zwanger zijn is niet niets en je wilt natuurlijk dat je ook niet voor rare situaties komt te staan.

Wij kunnen ons voorstellen dat je vol vragen zit wanneer je een product wilt aanschaffen, geen probleem en helemaal begrijpelijk, mail ons dan gerust (info@runsupplies.com) wij hopen dan zo goed mogelijk antwoord te geven op je vraag.

Kijk lekker rond op onze webshop en geniet van het zwanger zijn!