Voeding om tijdens je zwangerschap fit en gezond te blijven!

Gezond eten en voldoende bewegen vormt de juiste basis voor een goede zwangerschap en een gezond kindje. Al in het prilste stadium of zelfs wanneer je zwanger wilt worden. Runsupplies beschikt over tal van gezonde producten die je kunnen ondersteunen tijdens je zwangerschap of wanneer je zwanger wilt worden. 

 

 

Eet gezond en gevarieerd

Gezond en gevarieerd eten helpt om je lichaam startklaar te maken voor een zwangerschap. Maar ook tijdens je zwangerschap is essentieel dat je de juiste voedingstoffen binnen krijgt. Als je gevarieerd eet volgens de Schijf van Vijf, dan krijg je genoeg voedingsstoffen binnen, zoals eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen. Maar sommige producten kunnen je hier ook een handje bij helpen. Zoals Teff, een bijzonder mooie graansoort boordevol energie, voedingsstoffen en vitamines. Ook bevat Teff veel ijzer zo verklein je tijdens je zwangerschap bloedarmoede. Lees hieronder wat het voedingscentrum hierover zegt; 

  • Eet genoeg groente en fruit eet en varieer volop. Kies verspreid over de week voor verschillende soorten groente en fruit. Het is ook goed om af te wisselen tussen vis, peulvruchten, vlees en ei.

  • Zorg dat je voldoende ijzer binnenkrijgt. Zo verklein je de kans op bloedarmoede tijdens je zwangerschap. IJzer zit bijvoorbeeld in volkorenbrood, vlees en vegetarische keuzes met toegevoegd ijzer. Neem bij elke maaltijd vitamine C-rijke producten, zoals groente en fruit. Dan neemt je lichaam gemakkelijker ijzer op. 

  • Eet 1 keer per week vis, bij voorkeur vette vis zoals Atlantische zalm heilbot, bokking en sardines. De vetzuren in vis zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en het zicht bij ongeboren baby's. Let op: Bepaalde vis kun je beter niet eten. Roofvissen zoals makreel, tonijn en paling kun je beter vermijden. In deze tabel zie je wat je wel en niet kunt eten voor en tijdens je zwangerschap.
 

Een gezond gewicht helpt

Een gezond gewicht werkt positief op de vruchtbaarheid. Niet alleen voor de vrouw is dit zo maar ook zeker voor de man heeft een gezond gewicht een positief effect op de vruchtbaarheid. Als je als vrouw overgewicht hebt, kun je minder vruchtbaar zijn en heb je iets meer kans op een miskraam.
Vrouwen met overgewicht hebben tevens meer kans op complicaties bij de zwangerschap, zoals zwangerschapsdiabetes en een te hoge bloeddruk. Hoe ernstiger het overgewicht, hoe groter de risico’s. Met de Teff Slank Shake, die vetarm is en boordevol vitamines zit, kan je sneller afvallen. Teff Slank Shake is ideaal voor mensen die gewicht willen verliezen en fit willen blijven. Ondersteunt gewichtsverlies bij volgen van een energie beperkt dieet. De Teff Slank Shake draagt bij tot vermindering stijging bloedsuikerspiegel na het eten.
 

Omega 3 (visolie) & Vitamine D

Omega 3 is belangrijk voor de ontwikkeling van met name de hersenen en het zenuwstelsel van de foetus. Omega-3-vetzuren vind je met name in vette vis, zaden en noten, maar je kunt ook een supplement nemen. Positief effect bij minimale inname van 250 mg EPA en DHA per dag.

Een tekort aan Vitamine D kan de kans op zwangerschapsdiabetes en -vergiftiging en een te laag geboortegewicht bij je kindje vergroten. Gebruiksadvies: 1 tablet per dag met een ruime hoeveelheid water innemen. Bij voorkeur tijdens of na de maaltijd.


Het volgen van een dieet tijdens de zwangerschap wordt afgeraden. De baby in je buik kan sommige voedingsstoffen te weinig binnenkrijgen. Ben je veel te zwaar, dan kun je beter eerst proberen af te vallen. 
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »